Thailand

Snorkling i Thailand

Det enklaste sättet att utforska Thailands korallrev och dess färgsprakande fiskar är att ta en dagsutflykt med Speed Boat eller Long Tail Boat. Under utflykten stannar båten till vid olika öar och korallrev. Båtarna har cyklop och snorkel med sig som du får låna.

Eftersom vattnet är mycket salt i Thailand flyter man jättebra. Detta gör snorklingen till en fantastiskt avkopplande upplevelse där man tyngdlöst flyter runt och beskådar fantastiska fiskar som man bara trodde fanns i fantasin. Tar man med sig lite bröd på snorklingen och lägger detta i vattnet så flockas fiskarna runt dig - en ganska häftig upplevelse.

Ett gott råd är att ta med sig en undervattenskamera och föreviga sina undervattensminnen. Kanske stöter du på en clownfisk, precis som fisken i filmen Hitta Nemo?

Koraller är ganska vassa. Om du snorklar på grunt vatten bör du vara försiktig så du inte skär dig i fötterna. Se även upp för sjöborrar som har hullingar med gifttaggar. De flesta sjöborrar är helt ofarliga för människor men kan ge en brännande och svidande känsla.

Upplev din drömsemester i Thailand med Ving!
Över 40 resmål till pärlvita stränder och exotisk natur gör semestern i Thailand oförglömlig.


Lägg till bokmärke    Skriv ut   

 
Res till Thailand med Fritidsresor.
Bekväma och prisvärda resor
till Thailand året runt.
Boka din Thailandresa här »Snorkling i Thailand är roligt och avkopplande. Utforska koraller och färgglada fiskar!