Thailand

Åka taxi i Thailand

Det är mycket billigt att åka taxi i Thailand. En taxiresa på 1 timma kostar runt 1000 baht, vilket är drygt 200 svenska kronor. En motsvarande resa i Sverige hade förmodligen kostat 1500-2000 SKR.

Svarttaxi är mycket vanligt i Thailand. Det händer inte sällan att en på ytan seriös taxichaufför med "officiell" taxiklädsel erbjuder taxi, men i själva verket är han bara en svarttaxiförmedlare.

När man tackat ja till taxin går förmedlaren med dig mot taxin, och säger sedan i sista sekund att "he is the driver" och pekar på en privatperson med en gammal skrothög till bil. Detta gör att den som är ovan turist känner sig grundlurad och tappar hakan.

Att åka tuk-tuk är oftast något billigare än vanlig taxi. Förutom vanliga tuk-tuk-bilar finns även "mini tuk-tuk" som är en vespa/scooter som man kopplat på en sidovagn. Säkerheten är inte den bästa vad det gäller dessa motorcykeltaxis. Man sitter helt oskyddat och skulle det ske en krock så ligger man risigt till.

Dessa vespa-taxis kör oftast kortare sträckor inom samma stad. Ett perfekt färdsätt om man t.ex. vill åka från hotellet till shoppingmarknaden eller stranden. Mini tuk-tuk med vespa är mycket billigt, en resa på 10 minuter kostar ca. 40 Bath (ungefär 10 svenska kronor).

På vissa turisttäta öar där det finns hotell erbjuds även båttaxi till fastlandet och kringliggande öar. Båttaxi finns även i Bangkok och är ett trevligt färdsätt för den som vill upptäcka staden.

Upplev din drömsemester i Thailand med Ving!
Över 40 resmål till pärlvita stränder och exotisk natur gör semestern i Thailand oförglömlig.


Lägg till bokmärke    Skriv ut   

 
Res till Thailand med Fritidsresor.
Bekväma och prisvärda resor
till Thailand året runt.
Boka din Thailandresa här »Taxi är mycket billigt i Thailand.


En motorcykel med påkopplad sidovagn är ett billigt och vanligt sätt att åka taxi inom staden.


Tuk-tuk bilar är billigare än vanlig taxi, men kör oftast inte lika långa streckor.