Thailand

Åka båt i Thailand

De två vanligaste sätten att uppleva Thailands fantastiska öar är antingen med Speed Boat eller Long Tail Boat. På något av alla ställen som erbjuder turistinformation kan man enkelt boka en heldag för att besöka öar och snorkla bland koraller och exotiska fiskar.

Long Tail Boat är ett mycket avkopplande sätt att färdas mellan olika öar. Long Tail Boat är långa träbåtar med en motor som närmast påminner om en gammal bilmotor. Längst bak står en kille som styr båten, något som verkar vara ett ganska tungt och slitsamt jobb. Motorn skakar kraftigt och låter som en gammal bil som tappat ljuddämparen. Long Tail Boat är karaktäristiskt för Thailand och används även av fiskare bland lokalbefolkningen. Kort och gott är Long Tail Boat ett mysigt och lugnt färdsätt där man får uppleva Thailands hav, natur och kultur på nära håll. I en Long Tail Boat ryms det ungefär 10-15 passagerare.

Speed Boat är betydligt snabbare, modernare och mer komfortabelt än Long Tail Boat. Vill man besöka många öar på en och samma dag så är Speed Boat det smidigaste sättet. Speed Boats är ofta utrustade med två (ibland tre) kraftfulla på minst 200 hk/st. En Speed Boat går alltså ordentligt undan och rymmer ca 20-40 personer. Ett gott tips är att inte sitta längst fram i båten om du ska färdas längre sträckor. Båtens framsida dunkas rejält i vattnet vid stora vågor och hög fart, vilket kan kännas obehagligt.

Man kan även åka ut med lite större motorbåtar som har små kajaker med sig. Båtarna stannar till vid olika öar och grottor där man kan paddla kajak och njuta av den vackra omgivningen.

Vill man åka på en mindre kryssning och besöka några öar så kan man boka en utflykt ombord på en minifärja. Då kan du stanna ombord hela tiden om du vill. Ombord på de små färjorna kan du sola, beställa drinkar i baren och lyssna på skön musik.

Upplev din drömsemester i Thailand med Ving!
Över 40 resmål till pärlvita stränder och exotisk natur gör semestern i Thailand oförglömlig.


Lägg till bokmärke    Skriv ut   

 
Res till Thailand med Fritidsresor.
Bekväma och prisvärda resor
till Thailand året runt.
Boka din Thailandresa här »En Long Tail Boat puttrar fram medan man njuter av havet, öarna och det vackra landskapet på ett genuint sätt.Med Speed Boat hinner man med att besöka fler öar på en dag, men mysighetsfaktorn med Long Tail Boat saknas.