Thailand

Djur i Thailand

I Thailand finns det gott om söta vilda hundar och katter som lever i symbios med lokalbefolkningen. Ofta är de ganska ointresserade av människor och än mindre av att hälsa eller ens söka ögonkontakt. Sitter man och äter kan djuren dock bli lite sugna själva.

Hur snäll och gullig en hund än verkar vara så bör du inte klappa den eftersom de kan bära sjukdomar så som rabies, även om detta är mycket ovanligt i Thailand. Skulle du bli biten bör du kontakta läkare snarast möjligt.

I Thailand lever apor som svingar sig mellan träden i bergen. Aporna lever ofta i närheten av människor, så var beredd med kameran så att du kan föreviga bilder på apor i deras naturliga miljö. Det samma gäller för apor som med hundar och katter - klappa dem inte för att undvika sjukdomar.

Skulle du bli biten av en orm eller skorpion så måste du få omedelbar läkarvård. Om det anses någonlunda riskfritt att döda ormen efter bettet så bör man göra detta. Thailändare är dåliga på engelska, men genom att visa upp ormen så vet de vilket motgift de ska använda.

Upplev din drömsemester i Thailand med Ving!
Över 40 resmål till pärlvita stränder och exotisk natur gör semestern i Thailand oförglömlig.


Lägg till bokmärke    Skriv ut   

 
Res till Thailand med Fritidsresor.
Bekväma och prisvärda resor
till Thailand året runt.
Boka din Thailandresa här »Vildhundar är oftast snälla och trivs bra bland folk. Undvik dock att klappa dem.


I Thailand lever apor ofta i närheten av människor. Gå inte för nära, aporna kan bitas.