Thailand

Thailands valuta

Thailands valuta heter Baht. Sedlar finns i valörerna 20, 50, 100, 500 och 1000 baht. Mynt finns i valörerna 1, 2, 5 och 10 baht.

100 thailändska baht är ungefär 25 svenska kronor (nov 2008). Därför är en bra och enkelt tumregel att dela kostnaden med fyra för att ta reda på vad en vara eller tjänst kostar i svenska kronor.

Precis som de flesta länder har sedlarna bilder på kungen och drottningen. Skillnaden är dock att i Thailand behandlas kungahuset med enormt stor respekt.

Därför bör man behandla thailändska Baht med viss omsorg och inte skrynkla ner sedlar i fickan eller trampa på tappade mynt. I turisttäta områden är detta dock inte fullt så viktigt som i områden där nästan bara lokalbefolkningen rör sig.

Thailands uttagsautomater heter ATM och i dessa går det utmärkt att ta ut pengar med t.ex. VISA eller Mastercard. I turistområden finns det gott om bemannade växlingsställen där man även kan växla in svenska kronor kontakt. Många växelställen har även öppet kvällstid.

Upplev din drömsemester i Thailand med Ving!
Över 40 resmål till pärlvita stränder och exotisk natur gör semestern i Thailand oförglömlig.


Lägg till bokmärke    Skriv ut   

 
Res till Thailand med Fritidsresor.
Bekväma och prisvärda resor
till Thailand året runt.
Boka din Thailandresa här »På turistorterna kryllar det av växlingskontor och uttagsautomater.Thailändska sedlar och mynt i olika valörer.