Thailand

Restaurang i Thailand

I turistområden kryllar det av restauranger. Här hittar du allt från traditionell thailändsk mat, till pizza, pasta och till och med skandinavisk mat.

Det thailändska köket består bl a av ris, nudlar, grönsaker, fisk- och skaldjur, kyckling eller kött. Maten är ofta kryddad med chilipeppar samt wokad eller friterad. I norra Thailand serveras mycket kötträtter, medan fisk och skaldjur är vanligt i de södra delarna där närheten till havet är större.

Thailändsk mat är fantastisk god och smakar i mångt och mycket som på thairestaurangerna i Sverige. Portionerna på thailändska restauranger är ofta betydligt mindre än i Sverige, så är man stor i maten kan man behöva beställa in två huvudrätter.

Se dock upp för pizza och västerländsk mat i allmänhet. Thailändarna lagar utsökt thaimat, men är generellt ingen höjdare på västerländsk snabbmat. Men du åker väl inte till Thailand för att äta samma mat som hemma?

Kvalitét och pris varierar mycket mellan olika restauranger. Den godaste maten serveras inte alltid på den finaste restaurangen och vice versa. Dyra restauranger har ofta en fin fasad men kan vara rena turistfällan. Generellt kan man få en mycket god och vällagad måltid på restaurang för 100-200 baht (25-50 kr).

Vill man äta riktigt billigt och gott rekommenderas ett besök i ett av de matstånd som står uppsatta längs gatorna. Här serveras läcker thaimat i gasolkök direkt på beställning. Knappt 10 kr per måltid brukar det kosta!

Är man vegetarian så klarar man sig utmärkt i Thailand, faktiskt bättre än i Sverige. De flesta restauranger har minst ett vegetariskt alternativ.

Thailändarna är generellt inte så bra på engelska. Har man specifika önskemål eller frågor om vad en maträtt innehåller så får man sällan ett bra svar. Därför är det enklast och smidigast att peka på måltiden i menyn och säga dess namn, utan att ställa följdfrågor. Missförstånd är vanliga, speciellt om du är vegetarian, allergiker eller önskar mindre kryddad mat.

Upplev din drömsemester i Thailand med Ving!
Över 40 resmål till pärlvita stränder och exotisk natur gör semestern i Thailand oförglömlig.


Lägg till bokmärke    Skriv ut   

 
Res till Thailand med Fritidsresor.
Bekväma och prisvärda resor
till Thailand året runt.
Boka din Thailandresa här »Luna-Beach i Ao Nang serverar traditionell thailändsk mat. Här har man utsikt över stranden och havet under måltiden.På kvällarna öppnar matmarknaden med olika matstånd som har en gemensam utesevering. Här är det både billigt och mysigt att äta.