Thailand

Kims 30-års dag, alkohol och thaiboxning

21 November 2008

Denna dag blir Kim 30 år gammal! Tillsammans går vi ner till stranden med lite alkohol som vi korkar upp redan kl 09.00 på morgonen! :) Vi sitter nästan ensamma och dricker på stranden. Jag skriver "Kim 30 år" i sanden och tar kort på det. Efter ett par timmar blir vi hungriga och drar till den svenskägda restaurangen Blue Mango för att käka. Vi fortsätter alkoholintaget med varsin öl. Jag äter kyckling med pommes och Kim en grekisk sallad. Till förrätt tog vi vitlöksbröd. Det sitter även några andra svenskar på restaurangen och äter. När vi går därifrån är vi rätt dragna av allt drickande. :) Sedan är det dags att vila en stund på hotellrummet.

Senare på kvällen har vi bestämt oss för att gå och se Thaiboxning. Innan dess går vi ut och käkar på en mysig restaurang precis vid stranden. Denna gång dricker vi dock endast läsk. På himlen syns ibland små varmluftsballonger som skjuts upp av försäljare för några baht. Det ser mycket romantsikt ut. Kim äter en thaisoppa och jag ris med kyckling och cashewnötter.

Efter maten går vi till en affär där vi köper en kokosnöt. Kvinnan som säljer den till oss jobbar inte i affären, men brukar vara där och hjälpa till, berättar hon. Hon har egen affär lite längre bort. När vi betalar henne lite avsides stoppar hon snabbt pengarna i sin egen ficka. :) Haha, vad fräckt! Skit samma, tänker vi. Hon hjälper oss även att öppna nöten och ger oss en sked och två sugrör. Kokosnöten smakade dock inget vidare.

När klockan börjar närma sig 20.30 går vi till taxigubbarna nedanför vårt hotell. De frågar om vi har biljetter till thaiboxningen och det har vi ju ej. Vi åker med en taxigubbe till stan där vi får köpa våra biljetter av en kvinna på gatan. De kostar 1200 baht/st. Lugnt och försiktigt kör taxigubben bort oss till arenan där det är mycket folk. En amerikan möter oss utanför och tar våra biljetter. Sedan följer han oss in och visar vart vi kan sitta. Eftersom vi har köpt de dyraste biljetterna får vi sitta på platserna närmast ringen i svarta skinnsoffor. Det känns lite lyxigt, jämfört med plastsitsarna som de bakom får sitta på. :) Vi ser sju av nio matcher. Det börjar med barn som boxas och fortsätter med äldre. Det är riktigt tuffa matcher. I thaiboxning får man slå överallt och de har inga skydd alls! Två barn som boxas kräks rätt ut båda två efter ett tag. Det kändes väldigt otäckt och olustigt att se detta! I nästan varje match blir någon av killarna totalt knockad och det tar oftast inte många minutar innan någon faller till marken avsvimmad.

Vid 23.00 går vi och de flesta andra ut från arenan. När vi kommer ut kommer en taxigubbe genast fram och erbjuder mopedtaxi. Vi följer efter. Skönt att få taxi så fort, trots att det är så mycket folk, tänker vi. Men ganska snart ångrar vi att vi satte oss i mopedtaxin. Taxigubben kör som en galning. Han kör om i kurvor, trots möte, han tutar på andra för att bli framsläppt och det känns som detta är det sista man gör innan man dör typ. Han kör så jäkla onödigt fort. När han ska släppa av oss stannar han först vid hotellet bredvid vårt. Kim pekar på vårt hotell, men han säger bara "No, no, here". Just då kör en taxi förbi och upp till vårt hotell. Då skrattar han bort det och säger "Ok" och kör oss till VÅRT hotell. Sedan vill han ha 60 baht för vansinnesfärden. Då säger jag "No 40 baht i enough. You drove like craxy and I was scared". Men när Kim lämnar fram en 100 lapp får han ändå bara 40 baht tillbaks. Upprörda och förbannade går vi in på hotellet. Jävla idiot. Kims 30 års-dag kunde blivit vår sista dag någonsin.

Upplev din drömsemester i Thailand med Ving!
Över 40 resmål till pärlvita stränder och exotisk natur gör semestern i Thailand oförglömlig.


Lägg till bokmärke    Skriv ut   

 
Res till Thailand med Fritidsresor.
Bekväma och prisvärda resor
till Thailand året runt.
Boka din Thailandresa här »Den nyblivna 30-åringen och jag.


På stranden tillbringade vi en stor del av Kims födelsedag.


Några såna här förtärde vi under dagen.


Dessa hundar lekte dagligen med varandra på Nopparathara Beach.


På kvällen blev det thaiboxning. En både otäck och rolig upplevelse.