Thailand

Kim och min 2-års dag

18 November 2008

Vi vaknar som vanligt tidigt och går ner och äter frukost. Sedan beger vi oss ut på jakt efter en Laundry-skylt. De flesta underkläder är redan använda och våra t-shirts är smutsiga eller luktar svett. Ca 50 meter från hotellet hittar vi ett Laundry-ställe. Det kostar 30 baht/kg. En gubbe väger tvätten på en enkel hushållsvåg. Den visar 3,5 kg, alltså 105 baht. Vi får ett kvitto och kan hämta tvätten dagen därpå enligt gubben.

Timmarna därefter spenderas mestadels på stranden. Jag går bl.a. till en affär för att köpa en boll och en t-shirt för att använda på stranden. T-shirten som kostar ca 30 SKR badar jag i för att skydda de röda axlarna. Kim och jag köpte även ett sådant här block och penna till. Det blir mycket bad och skrivande på stranden. På stranden finns det en bar som man kan sitta och koppla av vid. Där ligger också alltid en hund med sina små valpar. Titt som tätt går det runt thailändare som erbjuder massage till ett billigt pris. Annars är det inte mycket försäljare på stranden. Häromdagen köpte vi några nötter av en man för 5 SKR. Först smakade dom gott men efter en stund smakade de typ kräk! Jättekonstigt. Det är vanligt att thaifamiljer besöker stranden och äter mat tillsammans. På morgonarna brukar några vara ute och jogga innan tidvattnet kommer för högt upp och innan det blir för varmt.

Lunchen denna dag åt vi på restaurang "A One" som låg precis mittemot stranden. Jag köpte sandwich med pommes och läsk. Jättegott! Kim åt spaghetti med pesto, men blev inte mätt, utan tog friterad glass som efterätt också. Annorlunda! Efter lunchen blev det stranden igen.

På kvällen åt vi mat på en restaurang för att fira vår 2-års dag ihop. Jag fick ris i form av ett hjärta, sjukt coolt just på den dagen! På restaurangen sitter två par i 60-års åldern. Den ena gubben är rätt full och högljudd. När två små thaibarn leker och försöker elda på ett blad säger den ena kvinnan lite försiktigt "No, no" till barnen. Den fulle mannen däremot säger högt "I kill you for nothing" till barnen. Kvinnan blir chockad över hans uttalande och säger "Nisse, det där ska du inte lägga dig i". Kim och jag fnissar! :) Sällskapet ser besvärade ut över Nisse. Men Nisse bryr sig inte, utan beställer in en till öl. Servitrisen frågar lågmält något till Nisse när han beställer varpå han utbrister "Nej!". Stackars servitris! Efter en stund kommer hans öl. Då är han irriterad över att det tagit sån tid. :) Plötsligt hörs starka jamanden inifrån en buske. Två katter kommer utspringande i hälarna på varandra i raketfart. Det ena thaibarnet fortsätter gå runt med en tändare på restaurangen och leker pyroman. Ingen i personalen bryr sig. När vår mat tillslut kommer in smakar den rökskadad, men går att äta. När vi kommer tillbaka till hotellet luktar våra kläder brandrök, weird!? Hahaha vilken 2-års dag!

Upplev din drömsemester i Thailand med Ving!
Över 40 resmål till pärlvita stränder och exotisk natur gör semestern i Thailand oförglömlig.


Lägg till bokmärke    Skriv ut   

 
Res till Thailand med Fritidsresor.
Bekväma och prisvärda resor
till Thailand året runt.
Boka din Thailandresa här »I havet vid Nopparathara Beach.Sandwich med pommes på restaurang "A One". Mums!På restaurangen där vi firade 2 år ihop.