Thailand

Dyr drink på hotellet och monsunregn

16 November 2008

Denna dag vaknar vi också tidigt. Vi går en runda på stranden innan frukosten. Efter frukost går vi till stranden för att sola och bada. Några timmar spenderar vi där.

Efter stranden går vi till hotellet och vilar oss ett tag. Sedan drar vi ner till hotellpoolen och slår oss ner i varsin solstol. Vi kollar när pensionärer badar och sitter och snackar. Kim bestämmer sig för att bjuda på en drink så han beger sig till poolbaren. Efter ett tag kommer han tillbaka och efter honom kommer en i personalen bärandes på våra drinkar. Dessa meter hon går kostar extra serviceavgift! Helt sjukt. Irriterade dricker vi upp drinkarna och går upp på rummet.

På kvällen beger vi oss till stan med taxi. Förresten, taxi är jättebilligt och kostar bara 10 kr för en resa på ca 5-10 min! Vi äter på en utomhusmarknad där det finns olika kök man kan beställa ifrån. Maten är väldigt billig och god. Min kostar bara 15 kr/rätt, så jag beställde in en till måltid, sedan var magen proppmätt. Det var mysgt att äta där, mycket folk och rörelse men samtidigt avkopplande.

Efter vi ätit klart kollar vi i stånden som står uppradade precis intill. Jag köper ett fint turkost armband för ca 50 SKR. Vi fortsätter gå bland folkvimlet på gatan när det plötsligt börjar ösregna. Alla turister flyr så fort de kan in i affärer, restauranger eller liknande för att ta skydd från regnet. Kim och jag står upptryckta mot ett skyltfönster där ett ca 20 cm brett tak skyddar oss. Vattnet forsar på gatan och snart syns inte en människa till. Det regnar bara i ca 10 min innan det plötsligt slutar. Snart är det återigen fullt med folk på gatorna. Vi går in på en minimarket och köper lite chips och vatten. När vi är klara med stan tar vi en tuk-tuk till hotellet för 40 bath, vilket motsvarar ungefär 10 SKR.

Upplev din drömsemester i Thailand med Ving!
Över 40 resmål till pärlvita stränder och exotisk natur gör semestern i Thailand oförglömlig.


Lägg till bokmärke    Skriv ut   

 
Res till Thailand med Fritidsresor.
Bekväma och prisvärda resor
till Thailand året runt.
Boka din Thailandresa här »Med vinden i håret i en mopedtaxi. Ett mycket vanligt transportmedel i Thailand.


Kim på matmarknaden i Ao Nang. Vi åt alltid god mat där och mysfaktorn var hög.


Matmarknaden är som ni ser på bilden full med folk varje kväll.