Thailand

Thaimassage och dopp i havet

14 November 2008

Väl framme i Thailand får vi först gå igenom en passkontroll. Man märker direkt att det skiljer sig från passkontrollen på Kastrup. Man måste gå en i taget och ställa sig i markerade fotsteg och rikta blicken in i en kamera. Thailändaren bakom disken tar god tid på sig att kolla igenom mitt pass och de uppgifter jag lämnat om mig själv på en blankett som vi fick fylla i på flygplanet. Det känns lite nervöst, men så fort han lägger upp passet på disken igen kan vi gå och hämta väskorna på rullbandet.

Vid rullbandet blir vi ännu mer nervösa. Väska efter väska rullar förbi, men våra syns inte röken av. När samma väskor rullar förbi igen blir vi nojiga och undrar om våra verkligen lastades ombord överhuvudtaget. Tillslut efter ca 20 minuter rullar väskorna förbi oss. Puh!

Vi går ut från flygplatsen och till Fritidsresors reseledare som visar vilken buss vi ska ta. Det är mörkt ute, men när det börjar ljusna blir det superljust på bara några få minuter.

Vägen till hotellet är krokig och lång. Det tar 2.5 timmar innan vi är framme. Jag har ont i magen och mår illa stor del av bussresan. När vi stannar för en paus ser jag min chans att sköta magen. Men, toaletten är bara ett hål, det finns inget papper och det luktar hemskt. Nej! Fan! Genomlider resten av bussfärden och efter någon timma är vi framme vid vårt hotell Success Resort i Ao Nang. Jippi!

När vi kommer in i lobbyn bjuds vi omedelbart på apelsinjuice. Sedan bär en kille upp väskorna till vårt rum. Rummet har air condition, tv, minibar, balkong, badkar och dubbelsäng. Helt ok tycker vi.

Efter en stund börjar vi bli hungriga och beger oss ut på en strandpromenad där vi hittar en thailändsk kvinna som lagar mat i ett litet gasolkök. Jag testar kyckling med cashewnötter och ris. Kim tar ris och wokade grönsaker. För maten och 2 läsk betalar vi endast 17 kr var! Det smakar supergott!

Efter flygresan är vi trötta och sega, så vi beslutar oss för att testa thaimassage, något som dom erbjuder nästan överallt. Vi får lägga oss på varsin madrass med kudde. Kim blir masserad av en väldigt feminin kille som tar på en del intima ställen. Jag blir masserad av en tjej. Massagen är helkropps och väldigt annorlunda. När hon börjar med vaderna blir jag orolig och tänker - Klarar jag verkligen stå ut i 1 hel timma! Det gör nämnligen rätt ont och känns obehagligt. Men efter en stund känns det mer och mer avkopplande och jag faller in i ett transliknande tillstånd. Efter en timme när vi "vaknar upp" känns det som man har sovit ett ett dygn! Åh vad skönt det var! Massage blir det fler gånger, kan verkligen rekommendera det! Vi betalar 200 baht/pers, alltså knappt 50 svenska kronor! Billigt!

Efter massagen tar vi ett dopp i havet för att piggna till lite. Efter badet är vi fortfarande rätt trötta och avkopplande av både massage och jetlag. Energin är minimal så vi går hem till hotellet för att vila någon timme. En timme blev 14 timmar! Vi somnade på en gång vid 15:00 och vaknade kl 05:00 på morgonen därpå.

Upplev din drömsemester i Thailand med Ving!
Över 40 resmål till pärlvita stränder och exotisk natur gör semestern i Thailand oförglömlig.


Lägg till bokmärke    Skriv ut   

 
Res till Thailand med Fritidsresor.
Bekväma och prisvärda resor
till Thailand året runt.
Boka din Thailandresa här »Framme vid vårt hotell, Success Resort. Vi bodde på 3:e våningen.Äntligen är vi här!! Kim är lättad att vara framme i värmen.Första måltiden i Thailand. Mycket gott och billigt var det!